جراحی دندان عقل
دندان عقل از ۱۵ تا ۲۵ سالگی در دهان ظاهر می شود در دهان چهار دندان عقل وجود دارد و این دندان ها آخرین دندان های موجود در فک می باشند.
اگر دندان عقل شما تا این سن در دهان ظاهر نشده است، احتمال بسیار بالایی وجود دارد که دندان نهفته باشد. اگر دندانی نهفته شده باشد، نشانه ها و علامت های زیادی وجود دارند که به شما هشدار می دهند که مشکلی وجود دارد. اگر هرکدام از این نشانه ها یا علامت ها را دارید، زمان آن رسیده است که به دندانپزشک خود مراجعه کنید. دندان های عقل چه نهفته و چه روییده در اغلب موارد نیاز به کشیدن به روش جراحی دارند. معمولا در بسیاری از افراد این دندان ها دیده نمیشود و زیر لثه قرار دارد بخاطر همین موضوع کشیدن دندان عقل یک عمل جراحی محسوب میشود.
اگر در دندان عقل خود احساس ناراحتی یا درد دارید، از کلینیک دندانپزشکی آرمانی کمک حرفه ای بگیرید. ما با خدمات پزشکی باکیفیت و جراحان مجرب دهان می توانیم مراقبت ها و راهنمایی های لازم را برای یک جراحی موفق دندان عقل به شما ارائه دهیم.
چرا دندان عقل مشکل ایجاد می کند؟
دندان عقل اغلب به دلیل قرار گرفتن در پشت دهان مشکلاتی ایجاد می کند و تمیز کردن آنها را دشوار می کند و بیشتر مستعد عفونت و پوسیدگی می شود. هنگامی که فضای کافی در دهان برای بیرون آمدن صحیح دندان ها وجود نداشته باشد، ممکن است نهفته شوند، به این معنی که نمی توانند به طور کامل از طریق لثه بیرون بیایند. دندان عقل نهفته می تواند باعث درد، تورم و عفونت و همچنین آسیب به دندان ها، اعصاب و استخوان مجاور شود.
چه زمانی جراحی دندان عقل ضروری است؟
در صورت تجربه هر یک از موارد زیر باید به جراح دندان عقل مراجعه کنید:
- درد یا ناراحتی در پشت دهان
- لثه های متورم یا دارای خونریزی
- مشکل در باز کردن دهان یا جویدن
- بوی بد دهان یا طعم نامطبوع در دهان
- سفتی یا تورم فک
- سردرد یا گوش درد
- کیست یا تومور در ناحیه دندان عقل
توجه به این نکته ضروری است که همه افراد نیازی به برداشتن دندان عقل خود ندارند. دندانپزشک یا جراح دهان شما مورد فردی شما را ارزیابی می کند و تعیین می کند که آیا و چه زمانی دندان عقل شما را درآورد.
جراحی دندان عقل زمانی ضروری است که فضای کافی در دهان برای بیرون آمدن صحیح دندان ها وجود نداشته باشد یا باعث درد، عفونت یا آسیب به دندان های مجاور شود. یک جراح دهان با تجربه، مانند جراحان در کلینیک دندانپزشکی آرمانی، می تواند موقعیت دندان ها را ارزیابی کرده و تشخیص دهد که آیا کشیدن دندان ضروری است یا خیر.
مشاوره آنلاینتو همین الان رزرو کن
برای دریافت مشاوره با ما در ارتباط باشید.
جراحی دندان عقل شامل چه مواردی می شود؟
جراحی دندان عقل معمولاً شامل مراحل زیر است:
- بیهوشی: جراح بیهوشی را انجام می دهد تا مطمئن شود که در طول عمل هیچ دردی احساس نمی کنید.
- برش: جراح یک برش کوچک در لثه شما ایجاد می کند تا به دندان دسترسی پیدا کند.
- برداشتن دندان: جراح دندان را با دقت، گاهی اوقات به صورت تکه تکه، خارج می کند تا ناراحتی و آسیب به بافت های اطراف را به حداقل برساند.
- بخیه ها: جراح برش را با بخیه های قابل حل یا غیر قابل حل می بندد.
- بهبودی: به شما دستورالعمل هایی در مورد نحوه مراقبت از دهان و آنچه در طول فرآیند بهبودی باید انتظار داشته باشید، داده می شود.
آماده شدن برای جراحی
قبل از انجام جراحی دندان عقل، مهم است که با یک جراح دهان مشورت کنید که می تواند روش را توضیح دهد، به هر سوالی پاسخ دهد و دستورالعمل های قبل از عمل را ارائه دهد. جراح همچنین گزینه های بیهوشی را که ممکن است شامل بی حسی موضعی، آرام بخشی IV یا بیهوشی عمومی باشد، مورد بحث قرار خواهد داد.
درک رویه
در طول این عمل، جراح برشی در لثه ایجاد می کند و دندان را خارج می کند. بسته به موقعیت دندانها، جراح ممکن است نیاز داشته باشد که دندان را به قطعات کوچکتری برش دهد تا با خیال راحت آن را خارج کند. طول این روش بسته به تعداد دندان هایی که برداشته می شوند و پیچیدگی کشیدن متفاوت است.
در طول جراحی دندان عقل چه انتظاری باید داشت؟
در حین جراحی دندان عقل، می توانید انتظار داشته باشید که فشار و کمی فشار و کشش را احساس کنید، اما نباید دردی احساس کنید. بسته به پیچیدگی مورد، عمل جراحی معمولاً حدود 30 تا 60 دقیقه طول می کشد. پس از جراحی، مدتی را قبل از ترخیص در اتاق ریکاوری سپری خواهید کرد.
روند بهبودی پس از جراحی دندان عقل چگونه است؟
روند بهبودی پس از جراحی دندان عقل می تواند بسته به شرایط فردی متفاوت باشد. با این حال، در اینجا چند نکته کلی برای کمک به تسهیل روند بهبودی تا حد امکان وجود دارد:
- 24 ساعت اول پس از جراحی استراحت کنید و از فعالیت بدنی خودداری کنید
- برای کاهش تورم، کمپرس یخ را در قسمت بیرونی دهان خود قرار دهید
- به آرامی دهان خود را چند بار در روز با آب نمک گرم بشویید تا آن را تمیز نگه دارید و باعث بهبودی شود.
- تا چند روز پس از جراحی از مصرف نی، سیگار کشیدن یا خوردن غذاهای سفت، ترد یا تند خودداری کنید.
- داروهای ضد درد و آنتی بیوتیک ها را طبق تجویز جراح خود مصرف کنید
- تمام دستورالعمل های ارائه شده توسط جراح پس از عمل را دنبال کنید
پس از جراحی، دستورالعمل هایی برای مراقبت در منزل به بیمار داده می شود، از جمله نحوه مدیریت درد و ناراحتی، خوردن و نوشیدن و نحوه رعایت بهداشت دهان در طول دوره بهبودی. مهم است که این دستورالعمل ها را به دقت دنبال کنید تا خطر عوارض را به حداقل برسانید.
خطرات و عوارض
مانند هر جراحی دیگری، کشیدن دندان عقل با خطراتی همراه است. اینها ممکن است شامل خونریزی، عفونت، آسیب عصبی و آسیب به دندان های مجاور باشد. با این حال، با مراقبت و توجه مناسب می توان این خطرات را به حداقل رساند.
چگونه جراح دندان عقل مناسب را انتخاب کنیم؟
انتخاب جراح دندان عقل مناسب برای تضمین یک تجربه موفق و راحت ضروری است. در اینجا چند نکته برای کمک به انتخاب جراح مناسب آورده شده است:
- به دنبال یک جراح دهان با مجوز بورد با تجربه در کشیدن دندان عقل باشید
- بررسی های آنلاین را بررسی کنید و از دوستان و خانواده درخواست معرفی کنید
- یک جلسه مشاوره برای بحث در مورد پرونده خود برنامه ریزی کنید و هر سوالی دارید بپرسید
- نحوه رفتار و مهارت های ارتباطی جراح در کنار تخت را در نظر بگیرید
- مطمعن شوید که مطب جراح تمیز و به روز با آخرین تکنولوژی و تکنیک ها باشد
عوارض کشیدن دندان عقل و راه های جلوگیری از آنها.
در حالی که کشیدن دندان عقل به طور کلی بی خطر است، برخی از عوارض بالقوه وجود دارد که باید از آنها آگاه بود، از جمله:
- سوکت خشک: دردناک است
- شرایطی که زمانی رخ می دهد که لخته خون در حفره خارج شود و استخوان ظاهر شود
- آسیب عصبی: بی حسی یا سوزن سوزن شدن در لب ها، زبان یا چانه به دلیل آسیب عصبی در حین جراحی
- عفونت: تورم، درد و تب به دلیل عفونت در محل استخراج
- مشکلات سینوسی: سوراخی بین دهان و سینوسها ممکن است با برداشتن دندانهای عقل بالایی ایجاد شود
برای جلوگیری از این عوارض، حتماً دستورالعملهای جراح خود را برای مراقبتهای بعدی دنبال کنید و در تمام جلسات بعدی شرکت کنید.
چگونه درد و ناراحتی بعد از جراحی دندان عقل را مدیریت کنیم؟
پس از جراحی دندان عقل، ممکن است کمی درد و ناراحتی را تجربه کنید. در اینجا چند نکته برای کمک به مدیریت این علائم وجود دارد:
- داروهای مسکن را طبق تجویز جراح خود مصرف کنید
- برای کاهش تورم، کمپرس یخ را در قسمت بیرونی دهان خود قرار دهید
- به آرامی دهان خود را چند بار در روز با آب نمک گرم بشویید تا آن را تمیز نگه دارید و باعث بهبودی شود.
- غذاهای نرم و خنک بخورید و تا چند روز بعد از جراحی از غذاهای سفت، ترد یا تند پرهیز کنید.
- 24 ساعت اول پس از جراحی استراحت کنید و از فعالیت بدنی خودداری کنید
روش های جایگزین برای کشیدن دندان عقل
در برخی موارد، دندان عقل نیازی به کشیدن ندارد و ممکن است گزینه های درمانی جایگزین در دسترس باشد. در اینجا چند جایگزین برای کشیدن دندان عقل آورده شده است:
- نظارت: دندانپزشک یا جراح دهان ممکن است توصیه کند که به طور مرتب دندان عقل خود را تحت نظر داشته باشید تا مطمئن شوید که آنها هیچ مشکلی ایجاد نمی کنند.
- آنتی بیوتیک ها: ممکن است برای درمان عفونت یا التهاب در ناحیه دندان عقل، آنتی بیوتیک تجویز شود.
- اصلاح شلوغی: اگر دندان عقل شما باعث ازدحام یا جابجایی دندان های دیگر شما شود، ممکن است درمان ارتودنسی توصیه شود.
- دندانپزشک یا جراح دهان شما مورد فردی شما را ارزیابی می کند و بهترین روش درمانی را برای نیازهای شما توصیه می کند.
مشکلاتی که دندان های عقل نهفته ایجاد میکنند:
زمانی که دندان های عقل به صورت نهفته دربیایند، می توانند منجر به شلوغی دهان و رشد غیر طبیعی دندان های مجاور شوند. همچنین ممکن است داخل و اطراف دندان عقل نهفته دچار عفونت شود. دندان های عقل نهفته درجات مختلفی دارند. بعضی از آنها ممکن است نیمه نهفته بوده و قسمتی از تاج دندان قابل رؤیت باشد اما بعضی دیگر از لثه بیرون نزده و کاملا نهفته هستند. هر دو مورد عوارضی دارند. عوارض می تواند با خونریزی لثه ها یا درد اندک شروع شود، اما اگر این نشانه ها درمان نشوند، ممکن است خطراتی مانند موارد زیر به وجود بیاورند:
آسیب به دندان های مجاور: دندان های عقل می توانند دندان های خلفی دائمی را به جلو برانند و باعث بروز عفونت یا نیاز به ارتودنسی شوند. در برخی موارد، فشار وارد آمده به ریشه دندان مجاور باعث تخریب دندان می شود.
بیماری لثه و پوسیدگی دندان:
دندان های عقل مستعد عفونت و پوسیدگی هستند، زیرا در مکانی در دهان قرار دارند که دسترسی به آن سخت بوده و غذا و باکتری ها می توانند بین دندان ها و لثه باقی بمانند. رشد نامناسب و کج این دندان ها تمیز کردن آن را با مشکل مواجه می کند.
تشکیل کیست:
دندان های عقل در کیسه ای که داخل فک جای گرفته رشد می کنند و زمانی که با مایع پر شوند می توانند منجر به تشکیل کیست هایی آزار دهنده شده و به اعصاب آسیب برسانند.
مشاوره رایگان جراحی دندان عقل
برای دریافت مشاوره در خصوص جراحی دندان عقل با ما در ارتباط باشید.
سوالات متداول
برخی از سوالات رایج در مورد جراحی دندان عقل عبارتند از:
طول این روش بسته به تعداد دندان هایی که برداشته می شوند و پیچیدگی کشیدن متفاوت است.
بیماران معمولاً در طول عمل تحت بیهوشی خواهند بود، اما ممکن است در طول بهبودی کمی ناراحتی را تجربه کنند.
گزینه های بیهوشی ممکن است شامل بی حسی موضعی، آرام بخش IV یا بیهوشی عمومی باشد.
زمان بازیابی بسته به فرد و پیچیدگی استخراج متفاوت خواهد بود.
بیماران باید در چند روز اول به غذاهای نرم بچسبند و به تدریج غذاهای جامد را در صورت تحمل دوباره وارد کنند.
این به فرد و ماهیت شغل یا فعالیت های مدرسه آنها بستگی دارد. مهم است که در چند روز اول استراحت کنید و از فعالیت های شدید خودداری کنید.
نتیجه
در نتیجه، جراحی دندان عقل می تواند برای بسیاری از افرادی که درد یا سایر مشکلات مربوط به دندان عقل خود را تجربه می کنند، یک عمل ضروری باشد. در کلینیک دندانپزشکی آرمانی، جراحان مجرب ما می توانند مراقبت ها و راهنمایی های لازم را برای یک جراحی موفق و بهبودی روان ارائه دهند.
برای به حداقل رساندن خطر عوارض مهم است که به دنبال کمک حرفه ای باشید و دستورالعمل های قبل و بعد از عمل را به دقت دنبال کنید. بیماران همچنین باید در طول بهبودی بهداشت دهان و دندان را رعایت کنند و از خطرات احتمالی مرتبط با این روش آگاه باشند.
متأسفانه نادیده گرفتن موارد بالا در مورد دندان عقل نهفته می تواند منجر به عوارض شدیدتری شود. هر زمانی که دچار علایم خطر فوق الذکر شدید حتما به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
جهت دریافت طرح درمان مناسب و مشاوره توسط متخصص فک و صورت در کلینیک تخصصی دندانپزشکی آرمانی با ما در تماس باشید.