ایمپلنت دندان چیست ؟

اگر فردی دندان خود را از دست بدهد ایمپلنت یا فیکسچر در اندازه همان ریشه به جای آن قرار داده می شود.

ایمپلنت پایه ایست که موجب نگهداری روکش دندان در محیط دهان می شود لذا هیچگونه وابستگی به ریشه دندان های مجاور خود ندارد و از استحکام کافی برخوردار است و به عنوان جایگزین دائمی برای دندان از دست رفته کاربرد دارد.

کاشت دندان مناسب چه کسانی است؟

درمان ایمپلنت دندان به عنوان جایگزینی دائمی برای دندان از دست رفته مورد استفاده قرار می گیرد. درمان ایمپلنت برای جایگزینی دندان از دست رفته انجام می شود. علاوه بر این با درمان کاشت دندان، فشار از روی دندان های باقیمانده کاهش می یابد و ساختار استخوان فک ترمیم می شود. کاشت دندان به طور کلی بر سلامت دهان و دندان تأثیر مثبتی دارد. این روش درمانی از تحلیل رفتن استخوان فک جلوگیری می کند.

درمان ایمپلنت دندان ، ظاهری طبیعی دارد. علاوه بر این با استفاده از ایمپلنت دندان، اعتماد به نفس افراد افزایش می یابد. افرادی که به دلیل از دست دادن دندان اعتماد به نفس خود را از دست می دهند، پس از انجام این روش درمانی ، اعتماد به نفس آنها افزایش می یابد و با خوشحالی لبخند خواهند زد. علاوه بر زیبایی کاشت دندان ، بر گفتار و غذا خوردن شما نیز تأثیر مثبتی خواهد داشت. دلیل این امر این است که کاشت دندان محکم با استخوان فک پیوند خواهد خورد.

جنس ایمپلنت های دندانی چیست؟

ماده ای که در ساخت ایمپلنت دندان استفاده می شود، تیتانیوم است که در واقع فلزی با کیفیت خوب محسوب می شود. این قطعات از جنس تیتانیوم هستند که دارای تطابق بیولوژیک با بدن می باشند و هیچگونه واکنش آلرژیک با بدن ندارند. تیتانیوم باعث ایجاد یک لایه محافظ در برابر خوردگی و تحلیل بر روی سطح خود می شود. خاصیت غیر مغناطیسی بودن آن و مقاومت در برابر اکسیژن و ترکیبات اسید و نمک شرایط لازم را برای استفاده از آن در ساختار استخوان فراهم می کند

خوشبختانه ۹۸ درصد از جراحی ها با موفقیت انجام شده و نتیجه خوبی حاصل می شود .

مدت زمان درمان ایمپلنت

مدت زمان درمان کاشت دندان کاملا به شرایط بیمار بستگی دارد و برای همه بیماران یکسان نیست  از این رومدت زمان تقریبی درمان در جلسه مشاوره و ویزیت توسط جراح مشخص میشود.

مدت زمان جوش خوردن با توجه به کیفیت استخوانی از سه تا شش ماه طول می کشد که در فک پایینی به جهت کیفیت بهتر استخوان ۳ الی ۴ ماه و در فک بالا ۴ الی ۶ ماه زمان لازم است. البته انجام جراحی های همراه کاشت دندان نظیر سینوس لیفت ، پیوند استخوان و bone expansion می توانند در تعیین زمان تحویل روکش ایمپلنت و افزایش یا کاهش آن موثر باشند .

ایمپلنت ها از نظر برند با هم چه تفاوتی دارند؟

امروز شاید بتوان گفت حدود دویست نوع کاشت دندان در بازارهای جهانی وجود دارد ولی معیار خوبی ایمپلنت، بر اساس پاسخ بافتهای پذیرنده کاشت دندان نسبت به آن می باشد که موفقیت کاشت دندان را تعیین می کند.

میزان اعتبار کاشت دندان به فاکتور هایی از قبیل: قدمت، پژوهش های انجام شده و درصد موفقیت آن بستگی دارد. برند های معتبر مطالعات پژوهشی زیادی انجام می دهند تا بتوانند در هر شرایطی نیاز بیمار را برطرف سازند.

همانطور که ذکر شد پایه های ایمپلنت ها از جنس تیتانیوم هستند و تنها درصد خلوص و سطح آن ها با یکدیگر فرق دارد ، در صورتی که درصد خلوص پایینی داشته باشد از سطح قیمت پایین تری برخوردار بوده و عمر کمتری دارد در نتیجه احتمال شکست در درمان با این نمونه ها بیشتر خواهد بود. بهتر است از برند های کوچک که کمتر مورد استفاده قرار می گیرند و شهرت زیادی ندارند استفاده نشود.

ایمپلنت دندان در شهریار

ایمپلنت دندان در شهریار یک گزینه محبوب برای بیمارانی است که یک یا چند دندان خود را از دست داده اند. ایمپلنت دندانی یک پایه فلزی کوچک از جنس تیتانیوم است که با جراحی در استخوان فک قرار می گیرد تا جایگزینی برای ریشه دندان از دست رفته باشد. هنگامی که ایمپلنت به استخوان فک به طور کامل متصل شد، یک روکش دندان سرامیکی به پست متصل می شود و جایگزینی مطمئن و دائمی برای دندان از دست رفته می شود.

ایمپلنت دندان در شهریار توسط متخصصان جراح فک و صورت که تجربه بالایی در جراحی ایمپلنت دارند انجام می شود. ایمپلنت های دندانی برای بیمارانی که می خواهند عملکرد و ظاهر دندان های طبیعی خود را بازیابند، گزینه بسیار خوبی است. موفقیت و کیفیت ایمپلنت دندان در شهریار صددرصد تضمین شده است، اگر در مورد ایمپلنت سوالات بیشتری دارید می توانید به صفحه زیر مراجعه کنید.

روش های مختلف کاشت دندان چیست؟

روش های کاشت  به دو صورت است:

•           با برش لثه (flap)

•           بدون برش لثه (flapless)

در روش اول جراح لثه را برش می دهد تا به قسمت مرزی استخوان برسد و از آن نقطه اقدام به جایگذاری کاشت دندان می نماید. زمانی از این روش استفاده می شود که استخوان باریک است و باید دید مستقیم به استخوان داشت.

کاشت دندان با این روش به این صورت است که با استفاده از تصاویر اسکن دهان و CBCT، فک بیمار در نرم‌افزار شبیه‌سازی می‌شود و مناسب ‌ترین موقعیت کاشت ایمپلنت با اطلاع از نوع فک بیمار و محل سینوس و عصب معین می‌شود و این طرح به‌وسیله جراح لثه تایید می‌شود. در این روش محل قرارگیری دندان کاشتنی با دقت بالا به‌اندازه قطر ایمپلنت پانچ می‌شود و از همان ناحیه ایمپلنت دندان قرار داده می‌شود. به این روش که اصطلاحا کاشت ایمپلنت بدون برش لثه گفته می‌شود.

جراح باید از وضعیت آناتومیک استخوان زیر اطلاع کافی داشته باشد و به همین دلیل انجام CBCT ضروری است. ویژگی‌های این روش برای دندان‌پزشکان و بیماران راحت بودن قبل و بعد از جراحی بیمار و کم شدن صدای دستگاه کاشت دندان و کاهش مراقبت‌های پس از جراحی است، چراکه لثه برش داده نمی‌شود و بخیه‌ای زده نمی‌شود. همچنین امکان کاشت ایمپلنت و نصب روکش در یک جلسه انجام می‌شود که خود مستلزم داشتن شرایط استخوانی خاصی می باشد .

متخصص ایمپلنت در شهریار

سیستم ایمپلنت در مقایسه با روکش‌ها، بریج‌ها و پروتزهای کام که برای مدت طولانی استفاده می‌شوند، روش درمانی مؤثرتر، مفید، بادوام و ایمن تری است. ماده مورد استفاده در ساخت ایمپلنت تیتانیوم است. برای کاشت ایمپلنت می توانید از متخصص ایمپلنت در شهریار و کلینیک آرمانی راهنمایی بگیرید.

کاشت ایمپلنت دندان

در مرحله کاشت ایمپلنت دندان ابتدا معاینات بالینی و  معاینات پزشکی انجام می شود. قبل از شروع درمان، اطمینان حاصل می شود که اطلاعات دقیق و روشنی در مورد بیمار به دست آمده است.

آیا بهتر است فضای بی دندانی با کاشت ایمپلنت دندان جایگزین شود یا اینکه با تراش دندانهای مجاور و پایه قرار دادن آنها پر شود؟

قطعا ایمپلنت درمان ارجح است. با اینکه ممکن است به نظر بیاید که درمان با ایمپلنت هزینه بیشتری دارد ولی در طول زمان به طور قطع درمان ارزانتری برای فرد است، زیرا :

•           دندانهای مجاور فرد را دست نخورده نگه می دارد و از تحلیل استخوان نیز جلوگیری میکند.

•           با تراش دندانهای مجاور کم کم آنها نیز مستعد پوسیدگی می شوند و در طول چندین سال یک یا چند عدد از دندانهای پایه از بین می روند و طول ناحیه بی دندانی بلندتر می شود و همچنین در طول زمان استخوان ناحیه بی دندانی نیز تحلیل می رود. در حالیکه با جایگزینی ناحیه بی دندانی با ایمپلنت دندانهای مجاور آسیب نمی بینند و استخوان آن ناحیه نیز از بین نمی رود.

مراحل کاشت:

۱-         جلسه ویزیت، معاینه دهان و دندانها و بررسی شرایط لثه و استخوان در عکس رادیوگرافی

۲-         کشیدن دندان و در صورت امکان نصب همزمان پایه کاشت دندان (در این مرحله با تشخیص متخصص و جراح فک و صورت  ممکن است درمان های مکمل نیز انجام شود)

۳-         قالبگیری

۴-         امتحان قالب در دندان و تحویل روکش

نکته مهم اینکه در هنگام کار در ناحیه جلوی دهان میتوانیم با ساخت پلاک برای شما، لبخندتان را در تمامی مراحل انجام درمان کاشت حفظ نماییم.

 ایمپلنت دندان چند مرحله دارد

به طور کلی ایمپلنت دندان ۴ مرحله کلی دارد که هریک از این مراحل به بخش های مختلف تقسیم می شود.

۱- معاینه و برنامه ریزی

در این مرحله، یک معاینه دقیق داخل دهانی در ارتباط با شرایطی مانند لثه، ارتباط فک پایین و بالا و دندان ها انجام می شود. تعداد ایمپلنت هایی که قرار است کاشته شود و پروتزی که باید روی ایمپلنت ساخته شود، با برنامه ریزی جراح فک و صورت و دندانپزشک تعیین می شود. علاوه بر رادیوگرافی های کلاسیک، توموگرافی سه بعدی در موارد پیچیده توصیه می شود و مدل فک در دستگاه مخصوصی تهیه می شود و نواحی کاشت ایمپلنت با حداقل خطا برنامه ریزی می شود.

 

۲- جراحی

این عمل باید توسط دندانپزشک و تیمی که آموزش های مورد نیاز برای ایمپلنت دندان را دیده اند، انجام شود. کاشت ایمپلنت مانند سایر درمان های دندانپزشکی با بی حسی موضعی انجام می شود. پس از بی حسی کامل دهان ، برش کوچکی روی لثه ایجاد می شود و شکافی که ایمپلنت در آن قرار می گیرد با ابزار مناسب در استخوان ایجاد می شود. ایمپلنت با استفاده از ابزارهای مخصوص در این سوکت استوانه ای قرار می گیرد. نسبت به تعداد ایمپلنت هایی که قرار است انجام شود، این روش ممکن است چندین ساعت طول بکشد.

 

۳- مرحله بهبودی

پس از کاشت ایمپلنت، مدتی طول می کشد تا ایمپلنت با استخوان فک یکپارچه شود و پیوند بخورد. این بازه زمانی برای فک پایین ۲ تا ۲.۵ ماه و برای فک بالا ۳ تا ۴ ماه است. در این مدت می توان از پروتز موقت را برای بیمار استفاده کرد. بیماران می توانند تغذیه طبیعی خود را بدون جویدن مستقیم روی ایمپلنت ادامه دهند.

 

۴- قرار دادن ایمپلنت

یک درمان موفقیت آمیز نیاز به برنامه ریزی مناسب دارد. بدون شک بسیار اهمیت دارد که عملیاتی که قرار است انجام شود توسط تجهیزات پیشرفته و تیم مجرب انجام شود. ایمپلنت مانند سایر درمان های دندانپزشکی با بی حسی موضعی انجام می شود. در مواردی که استخوان فک کافی نیست یا در بیمارانی که به شدت استرس دارند، عمل به راحتی تحت بیهوشی عمومی یا آرام بخشی انجام می شود.

 

۵- ساخت پروتز

پس از اتمام دوره بهبودی و احاطه کامل ایمپلنت با استخوان جدید و سازگاری با استخوان فک ، پروتز آن روی ایمپلنت قرار می گیرد. پروتز را می توان به صورت تاج، بریج و پروتز جزئی یا کامل روی ایمپلنت دندان قرار داد.

 

درمان دندانپزشکی ایمپلنت دندان چه مدت عمر می کند؟

هزاران نفر که تحت درمان ایمپلنت دندان قرار می گیرد ، تحقیقات زیادی در مورد طول عمر درمان ایمپلنت انجام می دهند. بر این اساس طول عمر درمان ایمپلنت که توسط یک پزشک با تجربه انجام می شود ، بین ۲۰ تا ۳۰ سال متغیر می باشد. عوامل مختلفی در طول عمر درمان ایمپلنت تأثیرگذار می باشد. بر این اساس ، عواملی مانند استفاده صحیح از دندان کاشتنی و نگهداری مناسب از ایمپلنت از جمله عواملی می باشد که به طور مستقیم بر طول عمر کاشت دندان تأثیر می گذارد.

درمان دندان با استفاده از ایمپلنت چند سال عمر خواهد کرد؟

برای اینکه این روش درمانی تأثیر مثبتی بر روی افراد بگذارد، با این نکته باید توجه شود که درمان صحیح و متناسب با نیاز های بیمار انجام می شود. بر این اساس ، اگر افراد بعد از درمان ایمپلنت مراقبت های منظم بهداشت دهان و دندان را انجام دهند و آنچه را که پزشک توصیه می کند به درستی انجام دهند ، کاشت دندان تا سال ها بدون مشکل به کار خود ادامه خواهد داد.

در صدر سوالات افرادی که قصد کاشت دندان را دارند پرسیده می شود و تحقیق می کنند ، سوالاتی از قبیل طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است ، کاشت دندان چه مدت عمر می کند، می باشد. تا زمانی که از ایمپلنت های دندان مراقبت کافی انجام شود ، عمر کاشت دندان به طور متوسط ​​بین ۲۵ تا ۳۰ سال متغیر می باشد. برای افزایش طول عمر ایمپلنت بسیار اهمیت دارد که دندان کاشتنی به روش صحیحی نگهداری شود و از توصیه های پزشک پیروی کنید. در غیر این صورت ، طول عمر کاشت دندان بسیار کوتاه خواهد بود.[۲]

چه چیزی طول عمر درمان ایمپلنت را تعیین می کند؟

یک دندانپزشک با تجربه و ایمپلنت با کیفیت باعث انجام یک برنامه درمانی موفق می شود ، اگر نسبت استخوان فک بیمار برای درمان ایمپلنت مناسب باشد ، دندان های بیمار به طور منظم کاشته می شوند و تحت کنترل باشند.

چه عواملی باعث کاهش طول عمر کاشت دندان می شود؟

عوامل مختلفی وجود دارد که طول عمر درمان ایمپلنت را کاهش می دهد. این مشکلات در مدت زمان کوتاهی در افرادی که دارای بیماری های لثه می باشند خود را نشان می دهد. افرادی که از سیگار و الکل استفاده می کنند مانند دندان های طبیعی خود با مشکلاتی در کاشت دندان دندان نیز مواجه می شوند. اختلالات ضربه دندان و سایر اختلالات موثر بر کیفیت استخوان می تواند به طور قابل توجهی عمر کاشت را کاهش دهد.

انجام صحیح درمان کاشت دندان با یک برنامه ریزی صحیح یکی از مهمترین دلایلی می باشد که باعث افزایش طول عمر کاشت دندان می شود. از نظر درمان موفقیت آمیز کاشت دندان ، تنها معیار اطمینان از همجوشی ایمپلنت با استخوان در پایان دوره مورد نیاز نیست ، بلکه جلوگیری از مشکلات میان مدت و طولانی مدت است که ممکن است به دلیل برنامه ریزی نا مناسب در کاشت ایجاد شود.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد درمان ایمپلنت ، می توانید با کلینیک دندانپزشکی آرمانی تماس بگیرید یا به سایت ما مراجعه کنید.

رضایت مشتری از درمان ایمپلنت در کلینیک دندانپزشکی آرمانی ( ویدیو ایمپلنت دندان )

خروج از نسخه موبایل